lördag 6 augusti 2011

Norge vs Sverige?

Jag ska såklart lägga upp lite bilder från Kreta, men måste först orka leta reda på kameran:-S Så jag tänkte jag skulle blogga lite om mina 2 hemländer, vilka man egentligen tror är ganska lika? Då jag kom till Tidaholm februari 1990 så var det några saker jag reagerade på var för mig jätteudda...
- man drack mjölk till middag
-åt sött bröd
-varm mat (läs middag) kl 12 istället för 17 som jag var van vid
-man fick inte assiett när man fikade (om det inte blev tårta efter kakorna)
- ost var det billigaste och vanligaste pålägget
-ICA var öppet även på söndagar
-smörkniv i smörpaketet
-lösviktsgodis kostade mindre än 100 kr/kg
-mjölk på risgrynsgröten???? Hallåååå???
-korvbröd och endast vanliga korvbröd...
-man har faktiskt råd att äta lunch ute flera ggr i veckan...

I Norge...
-äter man ofta sylt eller honung på mackan
- dricker man saft till middag
-får man alltid assiett (och varsin kniv till smör medmera)
-ICA är stängt på söndagar
-Ost är dyrt...
-lösviktsgodis är dyrt
-finns godaste Maarud-chipsen: PAPRIKA
-alla goda brödsorter såsom BIRKEBEINERBRØD, NORSK SPORTSBRØD eller varför inte färskt KNEIPBRØD?
-svartpølse och Våssafår
-spekemat och rømmegrøt
-smörklick i risgrynsgröten och INGEN mjölk. Dock röd saft att dricka...
-lomper (potatistunnbröd) till korven. Mums!!
- Eurax till kliande myggbett!!
-Ingefærøl...


Jag har levt hela mitt vuxna liv i Sverige. Åker hem till Oslo ibland och tar då till mina norska vanor. Handlar med mig livsmedel som inte finns i Sverige. Märker att jag har givetvis lärt barnen vad som gäller. Ibland svenskt - ibland norskt. Kan inte vara utan nåt av det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar