onsdag 21 maj 2014

Liten blir stor

I helgen konfirmerades Wilma. Och det är inte länge sen hon var 6 månader gammal som på bilden brevid. Numera drygt 170 cm över marken och fjortis. I torsdags anlände norrmännen, dvs mina föräldrar och moster med make. Resan hade gått bra trots att pappa har svårt att sitta så länge. De hade rastat och tagit det lungt. Checkade in dem på Comfort Hotel innan det blev middag hemma. Lite firande av pappa som fyllde 80 år 9 maj. Fredag fyllde bonusdotter Thea 12 år och hon hade önskat att äta kinabuffé vilket vi gjorde på stan. På kvällen var Wilma & Thea iväg en sväng till kyrkan då kompisen Ellen skulle döpas innan konfirmationen. Sen lite lite fortsatt 12-årskalas med glass och kakor.

Lördag kom Wilmas pappa, bror, farfar & Siv. På  eftermiddagen samlades våra 8 konfirmander med närmast anhöriga för en gemenskapsstund med mat, underhållning och berättelser från året som gått. Det blev många skratt under årets tävling "VEM ÄR SMARTARE ÄN EN KONFIRMAND". Gissa vem som vann? (Vid rätt svar fick konfirmanderna 4 poäng och "dom andra" fick 1...) Veckogruppen med Rönnebratts och Björks i spetsen hade fixat en fantastisk god buffé. Vi tittade på bildspel från året och lägret på Björkögården, konfirmanderna berättade om vad vi gjort osv och vi avslutade med 2 sånger som ungdomarna sjöng. Sen var det hem och vila o ladda för söndagen. 
Strålande sol fick vi hela helgen och det var ett glatt gäng som samlades halv tio på söndag morgon. Det blev en fin konfirmationsgudstjänst där konfirmanderna var delaktiga med sång, textläsningar samt distributörer av bröd & vin under nattvarden. Wilmas gäster stannade på tårtfikat som var efteråt i kyrkan, sen åkte vi hem (närmast flöt bort i värmen....) och Wilma öppnade sina presenter. Lite senare åkte vi till Resturang Gästis för middagsbuffé. Och hjälp vad trötta vi alla var efteråt. Kunde sova en vecka.... 
Måndag åt jag hotellfrukost med norrmännen innan de åkte hem, tränade och övade med Soul Children. Nu är det bara att ladda för terminens Grand Finale med Världens Barn-konserten på söndag!
Och....lite mer bilder från helgen:-)
Sista instruktionerna innan det är dax...

Claes-Göran, Lojong, Nils, Wilma, Gry, Emil, Yoel, Sofia, Erika, Joel, Ellen och Lidya
Wilma delar ut bröd till sina yngre syskon


Allvarlig konfirmand...


Wilma & Oscar

Provsitter gitarrlådan...

På Gästis


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar