måndag 6 februari 2012

Då var det talet från i går då...


Drygt 9 år, nästan 1/4 av mitt liv har jag suttit på orgelpallen i Mössebergs kyrka. Det har varit en fantastiskt rolig resa och en del av er har varit med hela tiden.


Marianne till exempel. Undrar just om det finns nån Marianne på min nya arbetsplats? Du som alltid har fixat allting och varit en mycket pålitlig, snäll och omtänksam arbetskamrat och vän.
Britt-Marie har också varit med hela tiden. Varje vecka har vi sjungit ihop i föräldra-barngruppen. Och efter alla år är vi fortfarande lika förvirrade när det gäller "Gubben i lådan". Bakar du katten eller klappar du skorna?
Tina, vi har haft andakter tillsammans men också tittat på Melodifestivalen samt suttit och pratat och pratat, för det är vi duktiga på båda två...
Knut - vi har ägnat många gudstjänsttimmar tillsammans, men kanske ännu fler på bowlingbanan? Många vinster, många förluster med vårt lag "The Holy Rollers". Krossade glasögon har det ju också slutat med.
Lisa - vi har inte jobbat ihop så länge, fast det känns så. Det har varit intensiva stunder med konfirmanderna. Vi har varit på läger, åkt skidor och sjungit godnattvisor. Jag önskar dig lycka till med dina studier!
Pontus - på snart 8 år har vi haft mängder med gudstjänster, mässor, andakter och begravningar. Men inte en enda en i Mularp...Antar att utmaningen du engång tog om att, ifall vi båda tjänstgjorde i Mularp skulle vi cykla, kommer preskriberas, och du drar en lättnadens suck nu när jag slutar...
Gustav - vi har muciserat mycket tillsammans, och säkert blir det inte sista gången i kväll. Vi har också rest, sjungit duetter och haft otaliga musikgustjänster med våra körer. Du är en duktig musiker som fixar alla genrer. Och som du vet, det går att åka på körresa!;-)
Ellinor - den första av musikerna jag hade kontakt med här i Falköping och min goda vän genom alla år. Det har blivit många luncher, många sånger, många hotellrum har vi delat då vi rest mycket. Du har alltid varit lika pålitlig och snäll. Undrar jag, om en dag det kanske ringer på dörren på Lövbergsgatan och där står du med rabarberpaj eller julgodis till barnen.
Björn - du följde efter mig. Vi jobbade ju i Tidaholm tillsammans och jag spelade på din första gudstjänst både där och här i stan.  Har du också tänkt dig till Eskilstuna nu då?;-)
Jonas - vi har sjungit och spelat ihop mycket. Och du har lärt mig att ordet ÖVA är ett fult ord. Du har varit en god vän och en jättebra chef och kyrkoherde. Fortsätt med det!


Jag skulle kunna säga nåt om var och en av er som har satt sina spår i mitt liv, men eftersom det skulle ta ända fram till påsk, får jag nöja mig med att tacka er körsångare, kollegor och församlingsbor. Tack för gemenskap, glädje, muciserande och allt annat vi har delat.


Tack också kyrkoråd och förtroendevalda för uppmuntran, stöd och samarbete. Mössebergs församling ska vara stolta över sitt kyrkoråd och deras engagemang.


Om ett par veckor börjar jag min nya tjänst i St Eskilskyrkan. Jag ska också jobba en dag i veckan som musiklärare i årskurs 3-6 på Kjula skola. Nya spännande utmaningar, nya kollegor och vänner, nya körsångare, nytt hus och ny familjekonstillation.
Allt har sin tid, och eftersom Falköping inte är världens ände, så kan jag bara säga:
PÅ ÅTERSEENDE
Falköping 5/2 2012


GÅVA FRÅN ARBETSGIVAREN

1 kommentar: