måndag 15 juli 2013

Turkiet del 1 (Familjesemester)

Hemma igen till en lite annan värme än den vi vant oss vid senaste veckan. Fastän termometern visade närmare 30 grader då vi lämnade Sverige, var det en helt annan värme som mötte oss då vi några timmar senare landade i Antalya.Tyvärr är bussresan till Alanya lång och seg, så klockan hann visa närmare 03.30 innan vi var i säng. Skönt att få vila några timmar. Det var i och för sig enda natten det gick och sova kl 04, eftersom dagen efter startade ramadan, och utroparen i minareten var på plats varje natt vid soluppgång. Hotellet vi bodde på hette Taksim International Obaköy och låg ett stenkast från stranden. Vid bygganden vi fick rum (familjerum, dvs två sovrum men 4+2 bäddar och badrummet i mitten) fanns barnpooler och vattenrutschbanor, vilket gick hem hos alla fyra.
Vid huvudbyggnaden fanns en större pool och det blev till att vi var där en del också. Även stranden provades på, men höga vågor ogillades något..(och kanske saltvattnet??)

All inclusive hade vi förstås, så hungrig särskilt ofta blir man inte. Samma rutiner varje dag,och nästan samma bordsplacering. Ungarna intog lunchen vid stora poolen medan Jörgen & jag åt lite senare i lilla poolbaren. Glass blev det också varje dag, som dock smälte bort nästan innan man fick den i handen. I området kring hotellet fanns affärer, resturanger och basarer. En promenad varje kväll var inte fel, och shopping blev det också såklart. Ibland funderar jag på hur man kan slöa och halvsova en hel dag i solen och ändå vara sååå trött på kvällen? Nu var det ifs ramadan, så efter att discots om än enformiga spellista (samma varje kväll) äntligen hade tystnat, så startade lokalbefolkningens sociala samvaro med trevliga middagar fram till gryningen. Utanför vårt fönster hörde jag också varje natt som om flera lastbilar kom och släppte av stora lass med tegelstenar. Jag var dock aldrig uppe och tittade efter vad det kunde vara.... Och vad gjorde man då det inte fanns AC? Det var ett par dagar som hettan (och luftfuktigheten) var så intensiv att man kunde kliva ur vattnet och undra varför man aldrig torkade? Klibbigt, svettigt, varmt....
Dessvärre drabbades jag av sjukdom, men det ska jag skriva om sen... Nu är vi hemma några dagar med alla 5 ungar, sen försvinner de åt alla håll och vi drar till Tallinn några dagar:-) 

...JUST DET... LITE MER BILDER:-D










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar