fredag 27 december 2013

Jul i Åre

Söndag 22 dec åkte vi tidigt, stannade ett par gånger och kom fram ( i dimma och snö) strax efter kl 14.
Vi kunde checka in direkt. Första kvällen blev det hemlagad pizza med jätteräkor, aioli och ruccola. Vi slappade efter den långa resan och somnade tidigt. På måndagen hade det snöat under natten, så det var perfekt i backen och några minusgrader. Vi bodde nära VM 8:an och var på plats strax efter nio (det var fortfarande mörkt ute)
Många härliga åk, testade GoProkamera och utforskade liftsystemet. Dock blev det ingen tur upp på fjället då det var blåsigt samt endast svarta nerfarter med lite snö. På kvällen gick vi en sväng på byn och tog en öl innan vi drog hem för middagsfix.
Mitt på dagen...lite mörkt ändå
Julafton var blåsig. Och dimmig. Lite mindre folk ute än dagen innan. Vi testade också att åka mot Björnen och ett par av backarna där. Strax efter 14 drog vi hem, liften hemmavid var stängd, troligen pga av blåsten, men det började bli mörkt och dax att förbereda julmiddagen. Det var första julmaten för i år och vi hade det mesta samt finska lådor som svärmor gjort:-)
Onsdag var sikten fantastisk, men tyvärr hade det töat rejält, och pisterna var glashala.... Dock blev det bättre under dagen då snön luckras upp av alla åkande, och vi fick många sköna åk denna dag:-)
Torsdag var hemresedag och redan kl 8 hade vi städat och packat, klara för avfärd. Resan hem gick bra, trots blixthalka på en del ställen, och strax efter 16 var vi hemma. Och nästa resa (för mig och barnen) går till Vemdalen vecka 8, blir spännande då 3 av dem ska gå i skidskola:-)
I dag har varit en slödag, bara lite tvätt som fixats samt ett efterlängtat träningspass på Friskis. Var 13 dagar sen sist pga förkylning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar